EPT visar att poker är fortfarande blomstrande i Europa

Det är en industri som har vuxit kraftigt sedan internet bommen i början av detta århundrade, men poker verkar fortfarande vara växande idag, med senaste European Poker Tour slutar konsekvent bryta närvaro och prize pool records. En typ av händelse bryter i synnerhet ny mark. Det finns nu en High Roller-evenemang på varje stopp av European Poker Tour och fälten till synes ökar varje gång.

Låt oss ta den sista EPT stoppet i Wien till exempel; det kom i en otrolig 181 registreringar att göra det den största storspelare av EPT säsong hittills. Okej, så det är bara en mer registrering än det tidigare rekordet för året på EPT Barcelona High Roller event men poster är records. Vad gör denna tillväxt ännu mer imponerande är det faktum att dessa händelser kosta ett öga vattning €10.300 att köpa in. Det är en massa pengar som vi är säker på att ni kommer överens om men när man betänker att den slutliga vinnaren Fabrice Soullier vann €392,900 i €1,773,800 prispotten på erbjudande, kan det vara en mycket bra investering om du har kompetens att tävla mot världens bästa spelare. Kommer de att fortsätta att växa? Du har att säga ja.

Nu finns det en tillströmning av Super High Roller Event på poker kalender som har inköp mellan $25k och $100k, så storspelare inte är ens de största händelserna längre. Poker har alltid setts som en amerikansk spel men dess enorma tillväxt i både Europa och Asien nu visar att spelet är definitivt på en global skala, även om det är rättvist att säga att amerikaner fortfarande har fler spelare än något annat land som njuter av spelet. Tillväxten av online poker är tack vare lik av PokerStars. Innan internet kom fanns ingen riktig väg för Europeiska baserade spelare att njuta av spelet och särskilt inte på sättet de kan nu. Om de hade turen att hitta ett casino som värd spelet, skulle det vara en turnering då och då. Online kan du spela en turnering när som helst du vill och kan även spela i så många du vill samtidigt.

Detta måste vara en anledning varför live pokerscenen växer ständigt i Europa också, helt enkelt eftersom fler online spelare innebär fler vinnare vilket motsvarar spelare som gärna del med dessa stora buy-ins. European Poker Tour kommer att återvända igen denna månad med sin näst sista stoppet på säsong 10 i Sanremo. Det blir återigen en High Roller-evenemang och vi skulle inte bli förvånad att återigen se Publikrekordet i år slagen.

Den EPT San Remo startar den 9 April med High Roller att få igång 18. Sammanfattningsvis anser vi att denna tillväxt kommer bara att öka och kanske Main Event på dessa stopp blir snart ett minne blott när spelare flyttar över till de högre buy-in-händelser som erbjuder mindre fält och potential att ha en bättre chans på stora pengar. Vi kommer att behöva vänta och se men men det är intressant att försöka tänka om där poker kan vara i en annan fem år tid, om det kommer att fortsätta som det är eller om det kommer att börja att lösa, bara tiden utvisa, men vi vet en sak säkert , poker är verkligen kommer att vara runt för överskådlig framtid.

About Alexander Solonik

View all posts by Alexander Solonik →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *